Da Profil Rejser og søsterbureauet Bella Vista udviklede ny brand-strategi med endnu større fokus på unikke oplevelser, kvalitet og individuel rådgivning, blev magasinet Beyond et vigtigt værktøj over for kunderne. Magasinet skulle skabe et fælles rejseunivers med læseren fyldt med viden, inspiration og kompetence. Jeg havde den store glæde at skrive en væsentlig del af Beyond.
Navnet Beyond signalerer “hævet over det almindelige”, og Beyond som begreb er samtidig et internt fyrtårn for alt arbejde fra produktudvikling over rådgivning til kommunikation. For mig som skribent betød det chancen for at dykke ned i en guldgrube af stof styret af lige dele nysgerrighed, lyst til at formidle og selvfølgelig respekt for det kommercielle mål, der altid ligger bag. Nedenfor kan du se nogle af de artikler, jeg har skrevet til Beyond baseret på interviews og grundig research, der konstant gjorde mig klogere. En af de store fordele ved at være tekstforfatter.
Redaktion: Claus Eriksen og Niels Øst Skov
Art direction: Barbara Schultz og Jeppe Hartmann, Story House Egmont
Sammenlignet med et traditionelt katalog fyldt med tilbud giver et magasin dig helt andre muligheder for nærværende kommunikation i øjenhøjde med læseren. Ved at dele viden og inspiration giver du læseren et reelt udbytte, og du knytter læseren til dit brand.
Er din organisation vant til traditionelle kataloger, kan du møde indvendinger som “Skal vi ikke have priser med?” og “Lever vi ikke af at sælge?”. Et godt råd: Hold fast i dit koncept, og vær tro mod dit medie, magasinet. Får priser og tilbudssplashes lov til at snige sig ind, begynder læseren langsomt at hæve paraderne. Du kan stadig fyre tilbud af i de kanaler, der supplerer magasinet. For selvfølgelig skal det ende i salg i den sidste ende. Sådan er det også i Profil Rejser. Men skal du købe en rejse til Grønland, starter samtalen altså et helt andet sted, hvis du lige har læst en vild artikel om rådgiverens egen ekspedition i hundeslæde, ikke?
Vælger du at lave et magasin, så husk at bruge alt det nye content på alle digitale kanaler. Det er guld værd for SEO og kan give din hjemmeside, blog og nyhedsbreve nyt liv.
Som introduktion til petit stof om ekspeditioner til lands og til vands besluttede vi, at en artikel om en af de store opdagelsesrejsende skulle sætte stemningen. Her gjaldt det om at holde balancen, når vinklen skulle findes, for ikke alle opdagelsesrejsende står tilbage med en glorie, der er værd at pudse, når historien ses i bakspejlet.
Artikel om Roald Amundsen – læs som PDF her
Vi besluttede, at Roald Amundsen skulle være vores ikon for ekspeditioner. Amundsen havde drømt om at udforske verden fra barnsben, så det kom fra hjertet. Selv om han også havde sine dunkle sider, som det var vigtigt at få fortalt.
Som svar piller Amundsen den ellers erfarne Hjalmar Johansen af holdet og ydmyger ham ved at sætte ham i land på Tasmanien på vej hjem. Hjalmar Johansen ender med at begå selvmord efter hjemkomsten til Oslo. Amundsen hørte ikke til den blide og forstående type.
Det var vildt at dykke ned i hans og de andre opdagelsesrejsendes fortællinger. Amundsen øvede sig i to år ved Grønland, før han udforskede Nordvestpassagen. Han snød hele verden og drog til Sydpolen, mens hans sponsorer ventede spændt på at høre nyt fra Nordpolen. Han drev en af deltagerne i ekspeditionen til selvmord. Og han døde selv i sin søgen efter en forlist kollega.
I enhver virksomhed sidder eksperter med en enorm viden, som deres kunder vil elske at få del i. I rejsebranchen ligger rådgivernes erfaring fra egne rejser lige til højrebenet. Det er en ren gavebod at kaste sig ud i. Og deres entusiasme smitter, så man får rejsefeber af hver eneste samtale.
Derfor faldt Ellen Fjellanger Schmidt for Grønland – læs som PDF her
Ellen er rejserådgiver med ekspertise i blandt andet Grønland. Kundernes tillid bygger i høj grad på de personlige erfaringer, Ellen deler med dem. Men hvor kommer hendes egen fascination af den hvide verden mod nord fra? Jo, æren tilfalder Kronprins Frederik, der var med i tv-serien Expedition Sirius 2000. Ellen var solgt, da hun så den.
Vi sejlede rundt mellem isbjerge og hvaler, og tanken kom da: Hvad nu, hvis hvalen kommer op lige der, hvor jeg er? Jeg har aldrig hørt om ulykker, men det giver et sug i maven. Ærefrygten igen. Først puha, jeg er bare mig i en lille båd, der gynger. Og så en enorm taknemmelighed, når hvalen viser sig.
Artiklen fortæller om Ellens bedste oplevelser og om alt det, Ellen elsker ved Grønland – krydret med gode tips til læserens egen rejse.
Rejsebrev fra Lapland – læs som PDF her
Merete Bach Kristesen er også ekspert i de arktiske egne. I denne artikel deler hun sine oplevelser fra Finsk Lapland lige fra lyden af arktisk sne til nordlyset, der dansede på himlen, da hun var på snescootertur i polarnatten.
Inde på land står skovens træer som sorte silhuetter. Jeg forestiller mig The White Walkers fra Game of Thrones komme ud af mørket mod mig. De var dog heldigvis ikke her den aften. Nordlyset er fremme i to timer. Imens kører vi tilbage til lodgen og op på en bakke for at se ud over søen. Det er sådan nogle øjeblikke, hvor man er glad for at være til.
Meretes fortælling suppleres af en masse praktiske oplysninger om rejser til Lapland fra beklædning, vejen dertil, bedste sæson og information om udvalgte resorts. Og hver eneste lille stykke fakta bygger ovenpå indtrykket af hendes solide ekspertise.
Et magasin styrker relationen til dine kunder. Men ikke nok med det. Det er også en god anledning til at styrke relationen til nøglepersoner hos dine samarbejdspartnere og leverandører. Det handler bare om at finde de gode historier.
Interview med Michelin-kokken Poul Andrias Ziska – læs som PDF her
Gastronomi spiller en stor rolle for mange, der rejser. Da Profil Rejser samtidig er utroligt stærke på de arktiske områder, var Michelin-kokken Poul Andrias Ziska et perfekt match. Profil Rejser var de første til at arrangere rejser til hans restaurant på Færøerne, der opnåede to stjerner i Guide Michelin. Interviewet skulle give indtryk af manden bag eventyret. hans historie og visioner.
Vi vil fortælle en historie. Du skal føle, at du er på Færøerne og tæt på det, du spiser. Når du sidder ved træborde og får en hestemusling serveret i skallen med udsigt til havet, kan du nærmest dufte det saltvand og den tang, den har levet i. Den klassiske Michelin-restaurant med hvide handsker og nypudset sølvtøj kan ikke give samme oplevelse.
Poul Andrias skulle vise sig at være en ualmindeligt behagelig person med mod og holdning. Da jeg interviewede ham, havde han netop besluttet at rykke teltpælene op for at flytte til Grønland uden at vide, om de stjernerne ville følge med. Det gjorde de.
Interview med Sonu Shivdanasi fra Soneva Resorts – læs som PDF her
Som stifter af både Six Senses Resorts og Soneva Resorts er Sonu Shivdanasi et ikon for afslappet luksus med stor fokus på velvære og bæredygtighed. Og som Poul Andrias Ziska er han en mand med visioner og holdninger. Sonu arbejder med begrebet SLOW LIFE, der afspejler det afslappede liv på resortet, hvor ægte luksus ses som en følelse baseret på “fred, tid og plads”. SLOW LIFE er samtidig en forkortelse af Sustainable – Local – Organic – Wellness (SLOW) og Learning – Inspiring – Fun – Experiences (LIFE). Soneva Resorts er i dag 100 % CO2-neutrale inkl. gæsternes fly.
Ankerpunktet for Sonus filosofi er, at en virksomhed altid skal have et større formål end afkast til aktionærerne. Det er her, virksomhedens berettigelse ligger.
Interviewet fortæller historien om Sonu og hans kone Eva fra deres studietid, hvor de mødtes på Oxford, over det første besøg på Maldiverne, der ændrede deres livsmål, til Sonus kræftsygdom, der satte ekstra fokus på sundhed for ham og dermed for hans resorts.
Læs også: Derfor elsker jeg interviewet
At rejse handler ikke bare om at nyde verden, men også om at forstå den i alt fra kulturer til geologi. Når vi giver læseren ekstra viden, giver vi også en ekstra dimension til deres oplevelser. Og fascination over fx naturen kan give rejselyst i sig selv. Se bare disse to artikler, hvor du kan fordybe dig og blive klogere på Island og Maldiverne.
Viden om Maldiverne – læs som PDF her
Maldivernes atol-øer er en drøm for mange. Hvide strande, turkisblåt vand, fantastisk snorkling, svajende palmer og ja, jeg kunne blive ved. Ordene fredfyldt og Paradis sidder løst hos tekstforfattere, der skal beskrive det, og det kan ikke være anderledes, for det er sådan, det er. Men fredfyldt har det ikke altid været. Maldiverne er nemlig skabt af buldrende vulkaner, der har efterladt sig koralrev og sandøer, da de sank i havet.
Hvorfor ligger alt i cirkler? Hvorfor er øerne i den ene side af en cirkel ofte større end i den anden side? Og hvorfor kan der være lavvandet lagune på den ene side og dybe kanaler på den anden? Der er en naturlig forklaring på alt. Også på Maldiverne.
Betyder Maldivernes opståen noget for den, der skal dertil? Viden betyder altid noget. At kende baggrunden for det, man oplever, giver ekstra fascination. Og den, der deler den spændende viden med dig, ved nok også på andre områder mere end andre.
Viden om kløften mellem øst og vest – læs som PDF her
Island byder på fantastisk natur fra gejsere til gletsjere. En af de helt store naturattraktioner er Thingvellir, der er en del af den såkaldte Gyldne Cirkel i køreafstand fra Reykjavik. Thingvellir er på UNESCO’s verdensarvsliste, fordi det var stedet, Islands parlament blev til. Men de fleste tager hertil for det geologiske fænomen, hvor en kløft gennem landskabet bliver bredere og bredere år for år.
Du tænker nok ikke så meget over det til daglig, men hele din verden er i bevægelse nat og dag. Jorden, som du går og står på, bevæger sig med få centimeter om året. Og der er ikke så meget andet at gøre end at følge med.
Artiklen giver læseren viden om de tektoniske plader for Amerika og Eurasien, der skaber fænomenet ved at bevæge sig i hver sin retning. Vidste du, at du kan snorkle mellem de to verdensdele her? Et magasin kan også give anledning til, at læseren inspireres til nye oplever, man slet ikke kendte eksistensen af.
Har du været i en spa? Så kender du også duften og hele den stemning, der omfavner dig, når du træder ind. Den stemning skulle jeg formidle i en artikel, der dannede intro til petit-stof om udvalgte hoteller med særlige spaoplevelser. For mange er et spabesøg nemlig et af højdepunkterne på en rejse. Øjeblikket, hvor du slapper fuldstændig af og giver dig hen til velvære og forkælelse.
Duften af velvære – læs som PDF her
Artiklen tager udgangspunkt i den sanseoplevelse, du får på en spa. Læseren kommer omkring æteriske olier, elskovsmidler, detox og kostvejledning. Cleopatra og det spirituelle Østen får teksten også lige rundet for at sætte spaen ind i en historisk og kulturel kontekst. Og naturligvis ser den også på spaens indretning, der har udgangspunkt i de fire elementer. Læseren skal gerne føle, at han eller hun er der selv.
Har du prøvet at komme forbi en gammeldags rose, sætte næsen helt hen til kronbladene og snuse dybt ind? Du kan mærke det i hele kroppen og sjælen. Duften af skønhed og velvære.
Artiklen slutter med den videnskabelige forklaring på duftenes påvirkning af os mennesker. Her skal vi helt ind i hjernen og det limpiske system. Læs artiklen, hvis du også vil være klogere på dig selv.
Læs også: Magasinet Passion for Nyhavn Rejser
18/01/2023